Bunavano miesto, esančio pietinėje Agusan del Suro provincijoje, meras Edwinas Coxas Elorde sakė, jog veterinaras sekmadienį atvyko apžiūrėti vieną toną sveriančio roplio, kai jis savo narve viename ekologiško turizmo parke buvo rastas apvirtęs su išpūstu pilvu. Po kelių valandų buvo pripažinta, jog krokodilas nebegyvas, rašo „The Telegraph“.

Guinnesso pasaulio rekordų knygoje rašoma, kad šis roplys, pramintas Lolongu, praėjusiais metais buvo didžiausias nelaisvėje gyvenantis druskingų vandenų krokodilas. Jo ilgis siekė 6,17 m. Kol buvo sugautas 2011 metais, šis milžinas buvo kaltinamas dėl kelių mirtinų atakų prieš žmones.

Veterinarai mėgins nustatyti, dėl ko krokodilas nudvėsė. Jis buvo tapęs tikra 37 tūkst. gyventojų turinčio miesto, esančio už 830 km į pietryčius nuo Manilos, žvaigžde, sakė E. C. Elorde.

Ekspertai tvirtina, kad šis krokodilas buvo daugiau kaip 50 metų.

Veterinaras Alexas Collantesas sakė, kad jis su parko darbuotojais mėgino gaivinti krokodilą, panardindami jį į šiltą vandenį. Šį mėnesį Filipinuose tvyro neįprastai šaltas oras, kuris galėjo pakenkti roplio sveikatai. Nepaisant veterinaro pastangų, krokodilas nudvėsė, priversdamas apsiašaroti savo prižiūrėtoją ir į parką susirinkusius miesto gyventojus.