Nuo protrūkio pradžios Filipinuose iš viso patvirtinti 505 939 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, įskaitant 1 862 susirgimus, patvirtintus per praėjusią parą.

Per tą patį laikotarpį infekcijai nusinešus 64 gyvybes, bendras mirčių skaičius pasiekė 10 042, sakė departamentas.

Sveikatos ekspertai prognozavo, kad po Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių šalyje gali padaugėti infekcijos atvejų.

Šalyje taip pat pat nustatytas vienas užsikrėtimas Didžiojoje Britanijoje aptiktos naujos, labiau užkrečiamos atmainos koronavirusu – liga buvo patvirtinta 29-erių filipiniečiui, gruodį kartu su mergina keliavusiam į Dubajų.

Vėliau liga taip pat buvo diagnozuota infekuotojo merginai, mamai, trims artimai kontaktavusiems žmonėms ir dar aštuoniems keleiviams, į Filipinus iš Dubajaus grįžusiems tuo pačiu reisu, sakė departamentas, pridurdamas, kad visi pacientai yra stabilios būklės, izoliuoti ir griežtai stebimi.

Vyriausybė yra uždraudusi skrydžius iš 30 valstybių, pranešusių apie naujosios atmainos viruso buvimą. Draudimas galios bent iki šio mėnesio pabaigos.

Iš šių valstybių į Filipinus leidžiama sugrįžti šalies piliečiams, tačiau jie po atvykimo privalo laikytis griežto karantino vyriausybės paskirtose patalpose, nepaisant neigiamo RT-PGR testo rezultato.

Vyriausybė tikisi vasarį pradėti skiepijimo nuo infekcijos kampaniją. Šalis yra pasirašiusi įsigijimo sutarčių su „AstraZeneca“ ir Oksfordo universitetu bei kompanijomis „Sinovac“ ir „Novavax“.

Praėjusią savaitę vyriausybė leido naudoti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)