F. Hollande'o patarėjai teigia, kad socialistų prezidentas nenoriai nusprendė šiek tiek pakeisti valdymo stilių ir tapti panašesniu į savo pirmtaką Nicolas Sarkozy. Sekmadienį jis dalyvaus televizijos laidoje, kokiose pasirodyti labai mėgo N. Sarkozy, ir pasakos apie naujus politinius planus. Prezidentas tikisi pagerinti savo reitingus, kurie gegužės mėnesį siekė daugiau nei 60 proc., bet rugpjūtį smuko iki 44 proc.

F. Hollande'as gegužės mėnesį per prezidento rinkimus gavo 51,6 proc. balsų. Tačiau jo reitingai smuko žemiau 50 proc. ribos dvigubai greičiau nei N. Sarkozy reitingai šiam atėjus į valdžią.

"Jis suprato, kad turi viską pagreitinti. Jis dirbo remdamasis tuo, kad žmonėms atsibodo N. Sarkozy hiperaktyvumas, bet dabar bando rasti pusiausvyrą tarp dviejų valdymo stilių", - sakė F. Hollande'ui artimas šaltinis.

Prancūzijos prezidento patarėjai jam paaiškino, jog žmonės taip priprato, kad N. Sarkozy jiems pranešdavo apie kiekvieną vyriausybės žingsnį, kad dėl visai kitokio F. Hollande'o valdymo stiliaus žmonės galvoja, jog šis užmigo prie valdžios vairo.