20-metis Jeffrey Williamsas kaltinamas pirmojo laipsnio užpuolimu, ginkluotais nusikalstamais veiksmais ir šaudymu iš automobilio, per kurį buvo sužeista žmonių, žurnalistams nurodė Sent Luiso apygardos prokuroras Robertas McCullochas.

Įtariamasis buvo sučiuptas po keturias dienas trukusių intensyvių gaudynių.

„Tikėtina, kad jis šaudė į ką nors kitą, ne į policininkus, bet pataikė į policijos pareigūnus“, – pažymėjo R.McCullochas ir pridūrė, jog J.Williamsas prisipažino šaudęs ir kad tyrimas tęsiamas.

Sent Luiso priemiestis Fergusonas atsidūrė pasaulio dėmesio centre, kai vienas baltaodis policininkas pernai rugsėjį nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Michaelą Browną. Tas incidentas išprovokavo audringus protestus JAV didžiuosiuose miestuose, per kuriuos kai kada prasiverždavo smurtas. Taip pat atsinaujino emocingi debatai dėl policijos veiklos metodų ir rasių santykių.

Naujausias šaudymo incidentas Fergusone įvyko praeito trečiadienio, praėjus kelioms valandoms po to, kai miesto policijos viršininkas atsistatydino, reaguodamas į Teisingumo departamento ataskaitą, rodančią, kad to miesto policijos pareigūnai, kurių dauguma baltaodžiai, sistemingai laikėsi išankstinio neigiamo nusistatymo juodaodžių atžvilgiu.

R.McCullochas sakė, kad J.Williamsas dalyvavo kai kuriose demonstracijose, kurios Fergusone buvo rengiamos beveik kiekvieną vakarą po M.Browno nužudymo, reikalaujant teisingumo. Tačiau protestų organizatoriai ginčija tą pareiškimą.

Fergusone gyvena 21 tūkst. gyventojų, iš kurių du trečdalius sudaro afroamerikiečiai.