Laikraščio korespondentui pavyko susisiekti su jo gynėjais - Giovanni di Stefano ir Mohammadu Rashdanu. Abu advokatai nori, kad S.Husseinas būtų teisiamas ne Irake, kur jam gresia mirties bausmė. Pasak jų, būtų geriausia, kad procesas vyktų Švedijoje arba Lenkijoje. Kaip teigia teisininkai, S.Husseinas anaiptol nejaučia neapykantos lenkams, pažymi "Fakt".

"Kuo nusipelnėme Irako diktatoriaus simpatijų, kad jis nori būti teisiamas Lenkijoje? Tai - ne mūsų nuopelnas. Tiesiog kruvinasis tironas paniškai bijo savo tėvynainių ir mirties bausmės, kuri vis dar galioja Irake", - rašo Lenkijos laikraštis.

Jo gynėjų planai labai paprasti: reikia surengti diktatoriaus teismą kuo toliau nuo Irako, ten, kur nėra mirties bausmės. Kur? Labiausiai tiktų Švedija. "Tai rami ir neutrali šalis, - sakė dienraščiui G. di Stefano. - Jau ėmėmės žygių, kad teismas vyktų ten. Bet mūsų pastangos gali būti nesėkmingos".

Kodėl? Su tuo jokiu būdu nesutiks amerikiečiai, kadangi Švedija nebuvo jų sąjungininkė per karą Irake, be to, šios Skandinavijos šalies kalėjimai primena sanatorijas: kaliniai juose netgi gauna dovanų gimtadienio proga, pabrėžia "Fakt".

Tad S.Husseino advokatai, siekiantys išgelbėti savo kliento galvą, ieško kompromisinio sprendimo: jie nori, kad teismo procesas būtų surengtas Lenkijoje, baigdamas pažymi dienraštis.