„Turkija jau daugiau kaip dešimt metų priima daugiausiai pabėgėlių pasaulyje (...), o Kilisas yra viena labiausiai paveiktų provincijų“, - per atidarymo ceremoniją antradienį sakė ES ambasadorius Turkijoje Nikolausas Meyeris-Landrutas.

400 vietų ligoninė yra tik už 5 km nuo Sirijos sienos. Šis regionas milijonams žmonių, kurie pabėgo nuo jau dešimt metų trunkančio pilietinio karo Sirijoje, laikinai tapo namais.

50 mln. vertės ligoninės projektas yra vienas didžiausių ES finansuojamų projektų Turkijoje. ES nuo 2014 metų skyrė šaliai daugiau kaip 10 mlrd. eurų. Mainais Turkija priėmė milijonus pabėgėlių.

Žmogaus teisių organizacijos kritikavo atitinkamą susitarimą ir kaltino Europą taip siekiant neįsileisti pabėgėlių į Senąjį žemyną. N. Meyeris-Landrutas tuo tarpu gynė susitarimą. Jis esą padėjo „dramatiškai“ sumažinti skaičių migrantų, kurie pasiekia ES sienas. „Tai yra (...) mūsų – Turkijos ir Europos – bendras interesas“, - agentūrai AFP sakė ambasadorius.

Turkija šiuo metu yra priėmusi daugiau kaip 4 mln. pabėgėlių, 3,6 mln. jų yra iš Sirijos. Tačiau pabėgėlių ateitis neaiški. Turkijos prezidentas Recepas Tayipas Erdoganas šiuo metu mėgina įtikinti dalį jų grįžti į Siriją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją