Bendrovių „Tesla“ ir „Space X“ įkūrėjas, praėjusį mėnesį perėmęs „Twitter“ kontrolę, sukėlė susirūpinimą dėl šios socialinės žiniasklaidos platformos, kuria intensyviai naudojasi daugelis Europos įstatymų leidėjų ir politikos formuotojų, politinės krypties.

Europarlamentarų centristų ir liberalų frakcija „The Renew Europe“ raštu kreipėsi į parlamento pirmininkę konservatorę Robertą Metsolą, reikalaudama surengti svarstymus šiuo klausimu.

„Nors naujojo „Twitter“ savininko Elono Musko ketinimai nėra iki galo žinomi, jo pareiškimas ir veiksmai, kurių jis iki šiol ėmėsi, kelia susirūpinimą“, – sakė Nyderlandų europarlamentarė Sophie in 't Veld.

E. Muskas jau sukėlė nerimą atleisdamas už turinio moderavimą atsakingas „Twitter“ komandas. Taip pat jis ragino savo sekėjus platformoje paremti dešiniųjų respublikonų kandidatus antradienį vykstančiuose JAV Kongreso kadencijos vidurio rinkimuose.

ES rengia teisės aktus interneto erdvei reguliuoti, o bloko teisininkai dažnai konfliktuoja su JAV technologijų milžinėmis, kai bando priversti jas laikytis Europos rinkos taisyklių.

„Twitter“ negali tapti distopiniu pragaro kraštovaizdžiu“, – perspėjo „The Renew Europe“ frakcijos vidaus rinkos komiteto koordinatorė, Europos Parlamento narė Dita Charanzova.

„Priešingai, jis turi daryti dar daugiau nei iki šiol, kovodamas su dezinformacija ir neapykanta. Dėl to ponas Muskas iš tikrųjų įsipareigojo, bent jau Europoje, – sakė ji. – Jis turėtų atvykti pas mus, kad suprastų europietiškas žaidimo taisykles. Jis turi įsipareigojimų pagal (ES) Skaitmeninių paslaugų aktą ir 2022 metų Kovos su dezinformacija praktikos kodeksą, kuris taikomas „Twitter“.

R. Metsolos biuras iš karto nekomentavo europarlamentarų prašymo pasikviesti E. Muską.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją