„Ukraina yra Europa, o jūsų tautos ateitis – Europos Sąjungoje, – pareiškė EP pirmininkė Roberta Metsola. – Valstybės turi skubiai svarstyti galimybę kaip kitą žingsnį suteikti tolimojo nuotolio sistemų ir naikintuvų, kurių jums reikia, kad apsaugotumėte laisvę, kurią pernelyg daug žmonių laiko savaime suprantamu dalyku.“

Savo kalboje Ukrainos prezidentas sakė, kad absoliučiai visi Europoje ir visame pasaulyje - nuo politikų ir kariškių iki studentų ir aktyvistų - kurie ką nors padarė Ukrainos labui, prisidėjo ne tik prie Ukrainos žmonių pergalės, bet ir prie bendros pergalės.

Jis padėkojo Europos Parlamento nariams ir Europos gyventojams už tai, kad tiki Ukrainos stiprybe.

Pasak V. Zelenskio, pačioje karo pradžioje, kai rusų agresoriai jau buvo pradėję laužyti dantis į Ukrainos gynybą, europiečiai parodė savo požiūrį į tai, kas vyksta, suteikdami Ukrainai ES šalies kandidatės statusą.

Tai buvo stiprus paramos gestas, ir Kyjivas padarys viską, kad niekas niekada neabejotų, jog Ukraina yra Europos šalis, nusipelniusi savo vietos tarp sąjungininkių, besivadovaujančių tais pačiais demokratijos, gyvenimo ir pasaulėžiūros principais, - apibendrino Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)