• Vokietijoje žuvo mažiausiai du žmonės

    Lenkijoje upės išėjo iš krantų

    Pirmadienį vakare Lenkijos vakarinę dalį pasiekęs uraganinis vėjas antradienį siaučia visoje šalyje - Žemutinėje Silezijoje jo greitis siekia 120 kilometrų per valandą, o Jelenia Guros vaivadijoje tarp Didžiųjų Janovicų ir Radomežo išverstas pakelės medis užgriuvo ant automobilio ir užmušė jo vairuotoją bei sužeidė keleivį.

    Vroclave nulūžusi medžio šaka sužeidė praeivį, Poznanėje vėjas išvertė namo sieną, o Didžiosios Lenkijos, Lubusko ir Vakarų Pamario vaivadijose per vėtrą nutrauktos kai kurios elektros perdavimo linijos ir išversta šimtai medžių.

    Tuo tarpu Lenkijos šiaurėje iš krantų išėjo upės. Netoli Elbingo ir Branevo miestų apsemti namai ir dirbama žemė. Potvynis gresia ir kitose Lenkijos vaivadijose.

    Didžiojoje Britanijoje žuvo septyni žmonės

    Per smarkias audras Didžiosios Britanijos šiauriniuose rajonuose žuvo septyni žmonės, be elektros liko tūkstančiai namų ir padaryta daug kitokios materialinės žalos, pranešė policija.

    Penki žmonės - du Škotijos vakaruose ir trys šiaurės rytų Anglijoje - žuvo vėjui apvertus jų automobilius. Dar vienas škotas žuvo užgriuvus medžiui, o maždaug 40 metų Jorko šiaurės Anglijoje gyventoja - nuo remontuojamos bažnyčios nukritus statybinėms medžiagoms.

    Labiausiai nukentėjo Škotija, kur vėjo gūsių greitis siekė 200 kilometrų per valandą. Kai kuriuose Škotijos rajonuose gresia potvynis, šiaurinėje jos dalyje be elektros liko 40 tūkst. namų. Pranešama, kad ir centriniuose Škotijos rajonuose be elektros liko tūkstančiai namų.

    Šiaurės Airijoje vėjo greitis siekė 165 km per valandą.

    Kaliningrade daugėja viesulo aukų

    Antradienį per smarkų vėjo gūsį vienoje Kaliningrado gatvių virsdamas medis prispaudė pravažiuojantį automobilį BMW. Per nelaimę du automobilyje buvę žmonės žuvo.

    Tai pranešė Kaliningrado srities valstybinė saugaus eismo keliuose inspekcijos spaudos tarnyba.

    Be to, praėjusią naktį, pranešė spaudos tarnyba, Kaliningrado srities keliuose du automobiliai atsitrenkė į vėjo išverstus medžius.

    Abiejų automobilių vairuotojai žuvo. Šiuo metu vėjo greitis Kaliningrado srityje siekia 30 metrų per sekundę.

    Skandinavijoje be elektros liko tūkstančiai namų

    Po naktį visoje Skandinavijoje siautusių audrų šiame regione be elektros liko šimtai tūkstančių namų, sutriko kelių, keltų ir traukinių eismas.

    Vien Švedijos pietuose griūvantiems medžiams nutraukus elektros perdavimo linijas be elektros energijos liko beveik 100 tūkst. namų, o policija gavo daugybę pranešimų apie nuplėštus stogus, išverstus medžius, gaisrus, potvynius ir eismo nelaimes.

    Vėjo greitis pietų Švedijoje praėjusią naktį siekė daugiau kaip 30 m per sekundę.

    Antradienį ryte vėjas kiek aprimo, bet valdžia paragino vairuotojus būti labai atsargius.

    Švediją ir Daniją jungiantis Eresūno tiltas pirmadienį vakare dėl smarkaus vėjo buvo uždarytas, bet antradienį ryte juo buvo leidžiama važiuoti 50 km per val. greičiu.

    Danijos pietvakarinėse pakrantėse gyvenantys žmonės dėl prasidedančio jūros potvynio praėjusią naktį buvo evakuoti, bet po kelių valandų galėjo grįžti. Kai kuriose vietose Šiaurės jūros vanduo pakilo daugiau kaip 4 m virš normalaus lygio.

    Vokietijoje žuvo mažiausiai du žmonės

    Praėjusią naktį Vokietijoje per audras žuvo mažiausiai du žmonės, o dešimtys kitų buvo sužeisti, pranešė policija.

    Brėmene šalies šiaurėje 50 metų vyrą užmušė griūvantis medis, o rytuose esančiame Oranienburge 51 metų vyras žuvo medžiui užvirtus ant jo automobilio.