„Galiu patikinti, kad Estijai dėl įvykių Rusijoje grėsmės nėra. Mes nuolat stebime situaciją ir keičiamės informacija su sąjungininkais ir partneriais, kadangi Rusija tebėra nenuspėjama, ir nors Prigožinas sustojo, situacija ir jos ilgalaikiai padariniai kelia daug klausimų. Dėl šios priežasties mūsų siena išliks griežtai saugoma, mes rekomenduojame Estijos gyventojams nevykti į Rusiją“, – pareiškė premjerė Kaja Kallas.

Pasak jos, šių įvykių įtaką karui Ukrainoje pamatysime tik po kurio laiko. „Mums svarbiausia, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys ir toliau būtų sutelktas į Ukrainos pergalę ir paramą ukrainiečiams, kol jie nugalės agresorių“, – pabrėžė Estijos Vyriausybės vadovė.

Premjerės susitikimas su ministrais, glaudžiausiai susijusiais su šia tema, taip pat su jėgos žinybų atstovais įvyko jau šeštadienį. Tą pačią dieną K. Kallas kalbėjosi su kolegomis iš Latvijos, Lietuvos, Suomijos, Švedijos ir Belgijos, su kuriais susitarė koordinuoti veiksmus.

Užsienio reikalų ministerija, kaip ir anksčiau, pataria nevykti į Rusiją, o laikinai ten esančius Estijos gyventojus prašo grįžti į Estiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją