Prezidentas pirmadienio popietę savo Kadriorgo rezidencijoje susitiko su ministru pirmininku Taavi Roivu ir pasirašė vyriausybės vadovo pasiūlymą atleisti Jurgeną Ligi iš finansų ministro pareigų ir į šį postą paskirti M. Lauri, nurodoma prezidentūros pranešime.

Tą pačią dieną T. H. Ilvesas priėmė ir M. Lauri, kuri lig šiol buvo premjero patarėja ekonomikos klausimais.

J. Ligi, kuris taip pat yra premjero Reformų partijos narys, atsistatydino iš ministro posto spalio pabaigoje, kilus skandalui, kai jis socialiniuose tinkluose parašė, kad valdančiosios koalicijos partnerės Socialdemokratų partijos deleguotas švietimo ir mokslo ministras rusas Jevgenijus Osinovskis yra „imigranto sūnus iš rausvos partijos.“ Tiesa, vėliau J.Ligi atsiprašė dėl tokių savo komentarų.

Prezidentas anuomet pasakė, kad Estijos vyriausybės narys neturi įžeidinėti nieko ir kad vykdomosios valdžios patikimumas priklausys nuo premjero T. Roivas'o ir tuomet dar finansų ministro J. Ligio.

M. Lauri finansų ministro portfelį perima jau pirmadienį.

48-erių M. Lauri, pirmoji šioje šalyje finansų ministre tapusi moteris, ėjo pareigas centriniame banke, Finansų ministerijoje, komerciniuose bankuose, tarp jų ir Švedijos „Swedbank“.