Dažnai kaklaraištį peteliškę dėvintis Estijos vadovas Toomasas Hendrikas Ilvesas trečiadienį išliejo pyktį savo "Twitter" svetainėje po to, kai Nobelio premijos ekonomikos srityje P.Krugmanas savo tinklaraštyje paskelbtame trumpame straipsnyje argumentavo, kad Estijos ekonomikos atsigavimas toli gražu nėra toks spartus, kaip teigia kai kurie griežtų taupymo priemonių šalininkai.

"Rašykime apie tai, ko neišmanome ir būkime pasipūtę, arogantiški ir globėjiški... Matomai Nobelis prekybos srityje suteikia teisę pamokslauti apie biudžeto reikalus ir vadinti mano šalį "dykviete", - T.H.Ilvesas atšovė vienoje iš savo "Twitter" žinučių.

"Tačiau taip - ką mes išmanom? Esam tiesiog buki ir kvaili rytų europiečiai. Neapsišvietę. Kada nors mes irgi suprasime. Nostra culpa (Mūsų kaltė - lot.), - tęsė Estijos prezidentas. - "Š...kime ant rytų europiečių: anglų kalbos jie nemoka; jie nereaguos ir toliau darys, ką yra nusprendę bei perrinks vyriausybes, kurios yra atsakingos (už dabartinę padėtį)."

Estai jau yra įpratę prie 2006 metais šalies vadovu tapusio T.H.Ilveso, gimusio Stokholme ir užaugusio Jungtinėse Valstijose, kandžių pareiškimų.

Tačiau kai kurie tarptautinės žiniasklaidos leidiniai kėlė prielaidas, kad 58 metų Estijos prezidento "Twitter" paskyroje galėjo pasidarbuoti kompiuteriniai įsilaužėliai.

Tačiau T.H.Ilveso atstovai patvirtino, kad šių žinučių autorius yra prezidentas.

"Visos šios žinutės buvo parašytos paties Ilveso", - sakė Toomasas Sildamas.

Kiti, tarp jų Estijos dienraštis "Ohtuleht", įtaria, kad valstybė vadovas pyktį išliejo būdamas girtas.

"Taip ir negavome atsakymo iš prezidento biuro, kiek alaus Ilvesas išgėrė prieš paskelbdamas šias žinutes po vidurnakčio, pasibaigus priėmimui ir susitikimui su vietos studentais Latvijos sostinėje Rygoje", - dienraštis rašė penktadienį.

Dar vienas vietos laikraštis pareiškė, kad šie komentarai pakenkė šalies reputacijai.