Atitinkamo nutarimo projektą pristatė „Isamaa“ pirmininkas Urmas Reinsalu.

„Gana neįprasta, kad toks balsavimas dėl nepasitikėjimo inicijuojamas tepraėjus keliems mėnesiams nuo vyriausybės darbo pradžios. Tačiau asmeniniai premjerės veiksmai ir vyriausybės politika taip pat buvo beprecedenčiai", - pareiškė U. Reinsalu.

„Nepasitikėjimo votumas išreiškia susirūpinimą ir sutrikimą tų žmonių, kurie nesutinka su melu politikoje, su vyriausybės vykdoma politika ir tuo faktu, kad visuomenės interesų grupės pažemintos iki bebalsės būsenos“, – sakė jis.

Nepasitikėjimo votumas remiasi keturiais punktais: vyriausybės veiksmai padidins demografinę krizę; vyriausybė neturi mandato didinti mokesčius; premjerės, kuri lygina opoziciją su diktatoriškais režimais, retorika yra nepriimtina; koalicija mėgina eliminuoti parlamentą iš politinio proceso.

„Reformų partijos, „Eesti 200“ ir Socialdemokratų partijos vyriausybė paskubomis stengiasi prastumti politiką, kuriai vykdyti tautos mandato nebuvo prašoma ir nebuvo gauta, o ilgalaikiai neigiami jos padariniai net nebuvo įvertinti. Visa tai daroma tuo metu, kai gimstamumas šalyje yra mažiausias per šimtmetį, ekonomiką apėmė nuosmukis ir susiduriama su didele infliacija, kas labai sumažino šeimų galimybes sudurti galą su galu“, – rašoma nutarimo projekte.

Sprendimą, kada bus balsuojama dėl nepasitikėjimo, turi priimti vyriausybė, pažymi ERR.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją