"Įpratau dirbti su visišku atsidavimu, bet dabar taip nebegaliu. Dėl to nusprendžiau atsistatydinti", - laiške partijos bendražygiams nurodė M.Laaras, vienas iš žymiausių Estijos politikų, kuris dukart buvo šalies ministras pirmininkas.

"Esu dėkingas visiems, kurie buvote man supratingi ligos laikotarpiu. Laikas susitelkti į save, bet ateityje noriu patarimais ir darbais padėti Estijai vystytis", - pridūrė M.Laaras.

Kol kas neaišku, kas taps jo įpėdiniu.

M.Laaras vadovauti Gynybos ministerijai pradėjo 2011 metų pradžioje, o vyriausybei vadovavo 1992-1994 ir 1999-2002 metų laikotarpiais.

Iki šių metų sausio jis buvo ir "Tėvynės" ir "Res Publica" sąjungos pirmininkas.

M.Laaras, kuris baigė istorijos studijas, karjerą pradėjo kaip istorijos mokytojas Talino meno mokykloje. Jis išspausdino kelias dešimtis knygų, iš kurių kelios buvo išverstos į užsienio kalbas.

Tarptautiniu mastu M.Laaras yra pripažintas kaip vienas iš iškilių valstybininkų, kurie praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje padėjo ką tik nepriklausomybę atgavusiai Estijai per trumpą laiką tapti sėkmingai funkcionuojančia rinkos ekonomikos šalimi.