Kaip pranešama, tripartinis centro-kairės aljansas šalies parlamente turės 60 vietų iš 101.

„Norime, kad Estija būtų apsaugota, kad būtų garantuota mūsų žmonių gerovė ir pragyvenimas, kad valstybės finansai būtų tvarkingi, kad švietimas, kalba ir kultūra būtų išsaugota ir kad visų lauktų geresnis rytojus“, – pareiškė K. Kallas.

K. Kallas greičiausiai vadovaus ir kitai Estijos vyriausybei. Prie jos Ministrų kabinete prisijungs 12 ministrų – dviem mažiau, nei anksčiau.
Teigiama, kad naujasis koalicinis susitarimas apima planus didinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) ir pajamų mokestį, taip pat įvesti rinkliavą, susijusią su naujomis motorinėmis transporto priemonėmis.

Negana to, numatyta imtis gvildenti santuokų lygybės klausimą, įgyvendinti klimato reformas ir užtikrinti glaudesnį bendradarbiavimą su Baltijos ir Šiaurės šalimis, taip pat paramos Rusijos užpultai Ukrainai tąsą.

K. Kallas Reformų partija per kovo 5 d. vykusius rinkimus iškovojo aiškią pergalę ir išliko stipriausia politine jėga Estijoje. Premjerė šiuo metu veda tripartinį aljansą, kuriam be jos partijos priklauso SDE ir konservatyvi partija „Isamaa“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją