K. Kuuskas vyks į Taliną, kur toliau eis savo pareigas. Dėl karo veiksmų Ukrainoje ambasadoriaus diplomatinis darbas ir bendravimas su vietos valdžia buvo smarkiai sutrikęs.

„Atsižvelgdami į Estijos ir sąjungininkų atliktus grėsmės vertinimus ir ribotas galimybes dirbti Ukrainoje, šiandien nusprendėme, kad laikinai tęsiu darbą ne Ukrainoje. Ukrainoje vyksta karas su Rusija, ir šalyje nebėra saugių vietų. Mūsų gerai apgalvotas sprendimas buvo palikti rizikos zoną. Tai rekomenduoju ir visiems kitiems – pasverkite savo poreikį likti Ukrainoje ir, jei įmanoma, palikite šalį“, – nurodė K. Kuuskas.

Estijos ambasadorius planuoja grįžti į Ukrainą pasitaikius pirmai galimybei.

„Su Užsienio reikalų ministerija Taline aptarsime tolesnių veiksmų planą ir būdus geriausiai paremti Ukrainą. Mano tikslas – kuo greičiau grįžti į Ukrainą. Nedidelė, bet labai pajėgi mūsų komandos dalis tęsia darbą Kijeve“, – pridūrė K. Kuuskas.

URM ragina visus Ukrainoje esančius Estijos piliečius kuo greičiau palikti šalį ir grįžti į Estiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją