Sveikatos apsaugos departamentas nurodė, kad visi vasario 29 dieną reisu iš Bergamo į Rygą skridę keleiviai yra žinomi ir kad dedamos pastangos susisiekti su visais žmonėmis, su kuriais galėjo turėti kontaktų užsikrėtusieji.

Kaip skelbia delfi.ee, lėktuvu skrido 183 žmonės, visi jie buvo patikrinti. 173 keleiviams viruso testas buvo neigiamas.

Visi penki nauji pacientai, kuriems buvo nustatyta koronaviruso infekcija, šiuo metu gydosi namuose.


Ketvirtadienį sveikatos apsaugo departamentas informavo, kad naujieji pacientai sekmadienį lėktuvu grįžo iš Bergamo miesto šiaurės Italijoje, apimtoje didžiausio Europoje koronaviruso protrūkio.

Per ketvirtadienį vakare surengtą Sveikatos apsaugos departamento spaudos konferenciją buvo pranešta, kad vienam vidutinio amžiaus pacientui, parskridusiam iš Bergamo į Taliną, susirgimas COVID-19 pasireiškė aukšta temperatūra ir pasunkėjusiu kvėpavimu. Departamentas susisiekė su žmonėmis, kontaktavusiais su šiuo asmeniu.

Kitas pacientas yra 20-metis Talino gyventojas, iš Bergamo lėktuvu atskridęs į Rygą. Jam pasireiškė kosulys. Sveikatos apsaugos departamentas šiuo metu aiškinasi, su kuo šis pacientas galėjo kontaktuoti.

Ketvirtadienį Estijoje buvo atlikta iš viso 10 testų koronaviruso infekcijai nustatyti; du iš jų buvo teigiami.

Pirmasis užsikrėtimo virusu SARS-CoV-2 atvejis Estijoje buvo nustatytas vasario 27 dieną.

Infekcija buvo patvirtinta šalyje gyvenančiam Irano piliečiui, apsilankiusiam šiitiškoje respublikoje ir grįžusiam į Taliną per Turkiją ir Latviją. Šiuo metu vyro būklė gerėja.

Naujojo koronaviruso COVID-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų yra daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,5 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.