Pasak ministro, Estija įvertino, kad galimybė jai tapti tranzito kanalu nelegaliems migrantams, vykstantiems į Šiaurės šalis, šiuo metu kelia didžiausią riziką.

„Laimei, šis pavojus kol kas nevirto tikrove“, – sakė Centro partijos ministras.

Pasak jo, Estijoje iki šiol sučiupti penki nelegalūs migrantai, pirmiausiai atvykę į Baltarusiją, o paskui patekę į ES teritoriją tiesiogiai per kaimyninių Bendrijos šalių sienas arba per Rusiją. Du iš jų jau išsiųsti atgal į kilmės šalį Iraką, o dar vienas bus išsiųstas ketvirtadienį.

„Mums buvo lengva išsiųsti šiuos žmones atgal į Iraką, nes jie nusprendė grįžti savanoriškai. Vieną [asmenį], atvykusį per Rusiją, išsiuntėme atgal į Rusiją, o Rusija tą asmenį mielai priėmė“, – sakė K. Jaani.

Ministras pridūrė, kad procedūros dėl dviejų sulaikytųjų centre esančių asmenų dar vyksta.

K. Jaani teigimu, policijos dėmesys yra sutelktas į ES vidaus sienas, ypač Talino keleivių uostą, nes yra pagrindo manyti, kad nelegalūs migrantai norės pasiekti Šiaurės šalis.

„Tačiau dirbame ir prie pietinės sienos. Prie Estijos ir Rusijos sienos kol kas neužfiksuota jokių pasikeitimų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)