Pranešime spaudai Estijos policijos pareigūnai teigia, kad vyrą sulaikė patrulis, jam iškelta byla, tačiau nepatikslinama, kokia.

Sulaikytojo tapatybė pranešime neatskleidžiama, tačiau pažymima, kad vyras gimęs 1977 metais.

Žiniasklaida, remdamasi Rusijos aktyvistu Michailu Baranovu, skelbia, kad Rusijos ambasadą kiaušiniais apmėtė žurnalistas Arkadijus Babčenka.

Vėliau pats A. Babčenka patvirtino savo sulaikymą faktą, feisbuke paskelbdamas nuotrauką, kurioje jis sėdi policijos automobilyje.

„Estiškos žuvėdros virš mūsų zoonooos... O kalėjime dabar vakarienės metas. Ramios nakties. Vakaras už grotų“, – rašė jis.


Kaip pažymėjo Estijos policijos atstovai, vyras mėtė kiaušinius į Rusijos ambasados pastatą pareigūnų akivaizdoje, jis buvo sulaikytas vietoje, iškelta byla. Pagal kokį straipsnį, nepranešama.

„Informacija bus patikslinta tyrimo metu“, – sakė policijos atstovai.

Žurnalistas noriai atsako į komentarus po publikacija, tai rodo, kad jis turi prieigą prie interneto.
A. Babčenka išvyko iš Rusijos 2017 metais, būgštaudamas dėl savo saugumo.

2018 metų birželį pasirodė pranešimų apie jo žūtį, tačiau vėliau paaiškėjo, kad nužudymas buvo inscenizuotas, o A. Babčenka yra gyvas. Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė, kad Rusijos specialiosios tarnybos rengė pasikėsinimą į A. Babčenką, o inscenizacija buvo siekiama atskleisti jų planus.

2019 metų rudenį žurnalistas išvažiavo iš Ukrainos, savo išvykimą aiškindamas grėsme jam ir jo šeimai. Dabar jis aktyviai kritikuoja Rusijos valdžią ir padeda Ukrainos kariuomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją