Pagal Vyriausybės įstatymą T.Roivasas naująsias pareigas galės pradėti eiti davęs priesaiką parlamente. Ši procedūra numatyta antradienį 10 val.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, pasirašytą pavasarį Reformų partijos, "Pro Patria" ir "Res Publica", šie ministrų portfeliai priklauso Reformų partijai.

"Taavi vadovavo gyventojų ministro biurui, kai buvo parašytas paramos tėvams aktas. Kaip premjero patarėjo, jo atsakomybėje buvo socialinių reikalų sfera. Jis buvo Socialinių reikalų komiteto narys. Taavi labai gerai supranta socialinio (aprūpinimo) sistemos funkcionavimą, be to, jis turi patirties privačiajame sektoriuje. Man atrodo, kad Taavi Roivasas yra labai geras kandidatas į socialinių reikalų ministrus", - sakė pateikdamas kandidatūras prezidentui Reformų partijos pirmininkas ir premjeras Andrus Ansipas.

"Hanno turi ilgametę darbo vyriausybėje patirtį ir labai gerai žino, kaip funkcionuoja vyriausybė. Esu įsitikinęs, kad nėra geresnio žmogaus teisingumo ministro postui už Hanno Pevkurą", - pažymėjo premjeras.

Reformų partijai priklausantis teisingumo ministras K.Michalas antradienį atsistatydino ir tokio sprendimo priežastimi nurodė būtinybę apsaugoti partiją ir vyriausybės pajėgumus dirbti.

Pasak K.Michalo, šalies vyriausybei taip ir nepavyko nuraminti visuomenės piktinimosi sprendimu nutraukti bylą dėl neteisėto valdančiosios Reformų partijos finansavimo.

"Baudžiamojo byla nutraukta todėl, kad nėra įrodymų kaltinimams pagrįsti. Aš atsistatydinu norėdamas padėti Reformų partijai ir vyriausybei dirbti ramioje aplinkoje", - pridūrė jis.

A.Ansipo centro dešinioji Reformų partija, nuo 2005 balandžio dalyvaujanti šalį valdančiose koalicijose, kovoja su žiniasklaidos audra, kilusia spalį, kai prokurorai nutraukė pinigų plovimo ir neteisėto politinio finansavimo bylą.

Baudžiamasis tyrimas buvo pradėtas šiais metais, Reformų partijos nariui Silveriui Meikarui pareiškus, kad jis padėjo pervesti į partijos sąskaitą 7,6 tūkst. nežinomos kilmės eurų.

Pasak jo, įforminti pinigų pervedimus kaip aukas jam pasiūlė K.Michalas, kuris buvo tada Reformų partijos generalinis sekretorius, o perdavė pinigus voke dabartinis parlamento narys Kalevas Lillo, tada buvęs Reformų partijos kanceliarijos vadovu. K.Michalas šiuos teiginius neigia.

Estijos įstatymai leidžia fiziniams asmenims aukoti savo asmeninius pinigus partijoms, tačiau bendrovės jų aukoti negali. Partijos privalo nurodyti savo finansavimo šaltinius.