„Turime nutraukti užkrečiamumo grandines, todėl esame priversti įvesti naujus apribojimus“, – per vyriausybės spaudos konferenciją sakė ministrė pirmininkė Kaja Kallas ir pridūrė, kad koronavirusas ir toliau sparčiai plinta šalyje.

Pasak premjerės, vyriausybė mokslininkų siūlymu nusprendė pratęsti su mokyklų veikla susijusius apribojimus iki kovo pabaigos. Tai reiškia, kad tęsis kontaktinis mokymasis 1–4 klasėse, o vyresni moksleiviai tebebus ugdomi nuotoliniu būdu.

Sportuoti patalpose leidžiama tik dalyvaujant individualiose treniruotėse.

Anot K. Kallas, iki kovo pabaigos draudžiama rengti renginius patalpose: tai reiškia, kad užsidarys kino ir dramos teatrai, vandens procedūrų centrai ir baseinai, negalės būti rengiamos konferencijos. Lauke leidžiama organizuoti renginius, skirtus ne daugiau kaip 10 žmonių.

Maitinimo įstaigos turi užsidaryti iki 18 val., patalpose negali būti viršijamas 50 proc. užimtumas, o klientai turi laikytis fizinio atstumo. Tebeleidžiama prekiauti maistu išsinešti.

Prekybos centrai vyriausybei pateikė savo pasiūlymus dėl savikontrolės, nurodė K. Kallas. Centrai pažadėjo išjungti savo patalpose bevielį internetą, pasamdyti papildomų apsaugos darbuotojų, pašalinti sėdėjimo vietas ir laikinai nerengti degustacijų.

Estijoje per praėjusią parą atlikus 4 939 testus nustatyti 1 154 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė 10 anksčiau užsikrėtusių žmonių, ketvirtadienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 1 069 naujus COVID-19 atvejus ir keturių pacientų mirtį.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 850,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 504 žmonės, iš jų 41 – intensyviosios terapijos skyriuose. Dirbtinis plaučių vėdinimas buvo reikalingas 26 pacientams.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje patvirtinti iš viso 62 627 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 567 pacientai mirė, 47 460 – pasveiko.

Šalyje bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepyti 68 629 žmonės, abiem dozėmis – 28 351 asmuo.