Estijos gynybos ministras Kalle Laanetas sakė, kad Talinas pirmadienį vakare sulaukė Varšuvos prašymo suteikti praktinę pagalbą.

„Anksčiau jie norėjo tik politinės paramos, bet dabar jiems reikia praktinės pagalbos. Kiek žinau, kol kas tik [Didžioji] Britanija teikia praktinę pagalbą Lenkijai“, – sakė K. Laanetas.

Pasak ministro, Estija siunčia į Lenkiją beveik 100 žmonių iš inžinerijos ir karo policijos padalinių, tarp kurių bus tikrosios karinės tarnybos ir atsargos karių. Estija taip pat padeda Lenkijai stiprinti savo žvalgybos pajėgumus.

Už pasirengimą misijai atsakingi kariai Į Lenkiją išvyks iškart, o likusieji – per ateinančią savaitę.

K. Laanetas atsisakė konkrečiai nurodyti, kiek į Lenkiją siunčiamoje karių grupėje yra rezervininkų.

Vakarai kaltina Baltarusijos autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką į Europos Sąjungos pasienį priviliojus tūkstančius migrantų – daugiausia Irako kurdų – ir taip keršijant už jo režimui įvestas sankcijas dėl žiauraus protestų malšinimo praėjusiais metais.

Baltarusijos lyderis ir jo pagrindinis sąjungininkas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiuos kaltinimus atmeta ir kritikuoja ES už tai, kad ji nepriima į Lenkiją norinčių patekti migrantų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)