Maskvai įsiveržus į Ukrainą, šios Baltijos valstybės, NATO ir Europos Sąjungos narės, ryšiai su Rusija sparčiai blogėja, Talinas ryžtingai remia karo draskomą šalį.

Antradienį Estijos užsienio reikalų ministerija paskelbė Rusijos ambasados darbuotoją persona non grata ir paliepė išvykti iš šalies. „Rusijos ambasada nepriimtinu būdu kišasi į Estijos vidaus reikalus“, – sakoma Estijos užsienio reikalų ministro Marguso Tsahknos pareiškime.

M. Tsahkna sakė, kad Rusija kišosi „į teisminį procesą, įgijo dokumentus iš baudžiamosios bylos ir prisidėjo prie jų paskelbimo Rusijos socialinėje žiniasklaidoje“. Išsamesnės informacijos apie šį atvejį ministerija nepateikė, bet paragino nutraukti „koordinuotas hibridines Rusijos specialiųjų tarnybų atakas prieš Estijos Respublikos saugumą“. Ministerija pridūrė iškvietusi Rusijos reikalų patikėtinį, kad oficialiai įteiktų diplomatinę notą dėl išsiuntimo.

Pernai Estija ir Rusija sumenkino abipusius diplomatinius santykius ir įsakė savo ambasadoriams palikti atitinkamas šalių ambasadas.

„Po išsiuntimo Rusijos ambasadoje Taline liks šeši diplomatai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Brita Kikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją