Minsko grupė, kurią sudaro Rusija, Prancūzija, ir JAV, tarpininkauja konflikte tarp Azerbaidžano ir Armėnijos dėl atsiskyrusio Kalnų Karabacho regiono.

Deryboms pirmininkaus rusas Igoris Popovas, amerikietis Robertas Bradtke ir prancūzas Bernardas Fassieris. Jie susitiks su Armėnijos prezidentu Seržu Sargsianu ir užsienio reikalų ministru Edvardu Nalbandianu.

Kovo 24 d. pirmininkai pristatė praėjusių metų apsilankymo regione ataskaitą.

Kalnų Karabachas, atsiskyręs Azerbaidžano regionas, kuriame daugelis gyventojų yra armėnai, yra dviejų buvusių Sovietų Sąjungos valstybių nesutarimų priežastis.

Būdai, padėsiantys taikiai išspręsti ginčą, paskutinį kartą buvo aptarti kovo pradžioje Azerbaidžano, Rusijos ir Armėnijos prezidentų susitikime pietiniame Rusijos Sočio kurorte.

Konfliktas dėl Kalnų Karabacho pirmą kartą kilo 1988 m., kai teritorija paskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano ir prisijungė prie Armėnijos. Daugiau kaip 30 tūkst. abiejų šalių žmonių žuvo 1988-1994 m. Nuo tada Kalnų Karabachas liko Armėnijos valdžioje. Kaimyninės Kaukazo šalys ir toliau kaltina viena kitą paliaubų nesilaikymu. Paliaubos buvo sudarytos 1994 metais.