ES kartu atkreipė dėmesį į tai, kad Europos žmogaus teisių tesimas jau 2017-aisiais konstatavo, kad A. Navalno nuteisimas yra savavališkas ir akivaizdžiai nederamas. „ES kartoja savo reikalavimą nedelsiant ir besąlygiškai paleisti poną A. Navalną bei visus tuos piliečius ir žurnalistus, kurie buvo sulaikyti, nes naudojosi teise į taikų susibūrimą ir nuomonės laisvę“, - sakoma toliau pareiškime.

A. Navalnas antradienį buvo nuteistas beveik trejų metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Opozicijos politikas sausį nusprendė grįžti iš Vokietijos į gimtinę, nors praėjusį rugpjūtį čia buvo apnuodytas „Novičiok“ grupės kovine medžiaga. Jis buvo sulaikytas iš karto po sugrįžimo.

Dėl A. Navalno kalinimo ES šalyse jau nuo praėjusio mėnesio skamba reikalavimai skelbti naujas sankcijas Rusijai. Dėl išpuolio prieš A. Navalną ES pernai įvedė kelionių draudimą spėjamai už ataką atsakingiems asmenims iš prezidento Vladimiro Putino aplinkos ir įšaldė jų turtą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)