„Kalbant apie bendrą padėtį, matome pažangą visais atžvilgiais“, – sakė jis per spaudos konferenciją Libane.

„Pirmadienį vyksiu į Bagdadą ir, tikėkimės, į Ankarą vėliau kitą savaitę“, – sakė M. Schinas, kalbėdamas po susitikimo su Libano prezidentu Micheliu Aounu.

„Manau, tai laikas, kai Europa tam tikra prasme skaičiuoja savo draugus, ir labai džiaugiamės, kad turime jų daug“, – kalbėjo jis.

Ankara penktadienį uždraudė Sirijos, Irako ir Jemeno piliečiams iš Turkijos oro uostų skristi į Baltarusiją, kur susitelkė keli tūkstančiai migrantų, nusiteikusių prasiveržti per sieną į Lenkiją. Anot šaltinių Europos Komisijoje, panašų sprendimą taip pat priėmė Irako nacionalinė oro bendrovė.

Vakarų vyriausybės kaltina Aliaksandro Lukašenkos režimą apgaulingais pažadais viliojant šiuos žmones į savo šalį ir siunčiant juos veržtis pro Lenkijos ir kitų kaimyninių ES šalių sienas, keršijant už Bendrijos sankcijas Minskui, įvestas dėl represijų prieš opoziciją.

Libanas yra viena šalių, iš kurių būsimi migrantai skrenda į Minską, kur sutinkami nelegalios imigracijos tarpininkų.

M. Schinas sakė, kad tuoj bus priimtas naujas sankcijų Minsko režimui paketas.

„Jau ėmėmės virtinės sankcijų prieš Baltarusijos režimą, ir sugriežtinsime jas, priimdami penktą paketą, įsigaliosiantį ateinančią savaitę“, – sakė jis.

ES taip pat grasina imtis priemonių prieš trečiąsias šalis ar oro bendroves, kurios prisideda prie krizės, skraidindamos migrantus į Baltarusiją.

Lenkija pasienyje su Baltarusija dislokavo 15 tūkst. karių, pastatė pjaunančios vielos tvorą ir pritarė fizinės sienos statyboms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)