ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini pareiškė, kad šie rinkimai yra „istorinis įvykis šalies kelyje į demokratiją“ ir pridūrė, kad jie įvyko „ramiai, taikiai ir organizuotai“.

„Įspūdingas rinkėjų dalyvavimas rinkimų dieną rodo Mianmaro rinkėjų atsidavimą tolesniam šalies demokratizavimui“, – sakoma F.Mogherini pareiškime.

„Porinkiminiu laikotarpiu labai svarbu visoms šalims sutikti su (rinkimų) rezultatais nacionalinės vienybės ir susitaikymo dvasioje“, – nurodoma jame.

ES rinkimų stebėtojai savo pirmines išvadas dėl balsavimo pateiks pirmadienį, pridūrė ES diplomatijos vadovė.

Aung San Suu Kyi Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) partija išreiškė viltį, kad jai pavyks užsitikrinti daugiau negu 70 proc. vietų visoje šalyje po savaitgalį įvykusių rinkimų.

Prezidentas Theinas Seinas ir vis dar įtakingas kariuomenės vadas pažadėjo gerbti rinkimų rezultatus, net jeigu valdančioji kariškių remiama Sąjungos solidarumo ir vystymosi partija (USDP) turėtų pasitraukti iš valdžios.

NLD partijos pergalė būtų didelis žingsnis į priekį šiai pietryčių Azijos šaliai, kuri dešimtmečius buvo valdoma geležiniu chuntos kumščiu, daugel metų laikiusiu Aung San Suu Kyi namų arešte.