„Šiandien patvirtinsime dar vieną sankcijų paketą, nukreiptą prieš asmenis, atsakingus už represijas demonstrantų atžvilgiu“, – pareiškė J. Borrellis.

Kaip pranešama, į bloko sankcijų sąrašus bus įtraukta dar 30 aukšto rango Irano pareigūnų ir vyriausybinių institucijų. ES šalys jau yra įvedusios baudžiamąsias priemones šalies vadinamajai dorovės policijai, revoliucinei gvardijai ir informacinių technologijų ministrui. Teheranas yra pažadėjęs duoti „proporcingą ir tvirtą“ atsaką, jei blokas nuspręs išplėsti sankcijas.

Šios priemonės Iranui pritaikytos dėl brutalaus susidorojimo su jau beveik du mėnesius šalį purtančiais protestais prieš represinį vyriausybės kursą. Apie sankcijų sąrašo plėtimą pranešta po to, kai Teherano teismas myriop nuteisė vieną šių protestų dalyvį.

Manoma, kad ES užsienio reikalų taryboje ministrai taip pat kalbėsis apie sankcijas šiai šaliai dėl dronų kamikadzių tiekimo Rusijai. Nors blokas dėl to jau yra paskelbęs sankcijas šių dronų gamintojui ir trims aukštiems Irano kariuomenės pareigūnams, kai kurios šalys narės ragina išplėsti ir šias baudžiamąsias priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją