Ministrai atšaukė visus oficialius vizitus į Tailandą ir įšaldė partnerystės ir bendradarbiavimo sutarties su Bankoku pasirašymą, sakoma ministrų paskelbtame pareiškime.

Reikšdami „didžiulį susirūpinimą“ dėl pastarųjų įvykių, ministrai nurodė, kad kariškiai turi „skubos tvarka atkurti legitimų demokratinį procesą ir Konstituciją, surengdami patikimus ir inkliuzyvius rinkimus“.

Jie taip pat turi išlaisvinti visus politinius kalinius ir užtikrinti pagarbą žmogaus teisėms bei laisvėms, pabrėžiama pareiškime, kuriame priduriama, kad ES narės peržiūrės savo karinius ryšius su Tailandu.

Anksčiau šį mėnesį Tailando karinės chuntos lyderis generolas Prayutas Chan-O-Cha pažadėjo, kad iki rugsėjo bus paskirta laikinoji vyriausybė, kuri prižiūrės, kaip įgyvendinamos politinės reformos, o po maždaug metų bus surengti rinkimai.

Generolas nepateikė beveik jokių detalių apie šį procesą, tik pabrėžė, jog Tailandui, pastaraisiais dešimtmečiais išgyvenusiam ne vieną perversmą, reikia stiprios kariuomenės, galinčios padėti atkurti šalyje tvarką po daug mėnesių trukusių priešiškų politinių stovyklų protestų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)