Rumunijos gynybos ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad Rumunijos oro pajėgų stebėjimo iš oro sistema antradienį apie 12.30 val. aptiko nedidelį oro taikinį, kurio charakteristikos panašios į oro balioną. Sakoma, kad jis laikėsi maždaug 11 000 metrų aukštyje, Rumunijos pietryčiuose.

Du Rumunijos oro pajėgų orlaiviai MiG-21 LanceR buvo nukreipti į zoną, kurioje pranešta apie objektą.

Kiek anksčiau pranešta, kad Rumunijos kaimynė Moldova buvo laikinai uždariusi savo oro erdvę saugumo sumetimais.

Iš pradžių skelbta, kad sprendimas galios iki 16 val., tačiau kiek prieš 15 val. žiniasklaida pranešė, kad šalies oro erdvė jau atidaryta.

„Vasario 14 d., siekiant užtikrinti civilinės aviacijos skrydžių saugumą, buvo paskelbtas pranešimas skrydžio personalui dėl laikino Moldovos Respublikos oro erdvės uždarymo. 14.47 oro erdvė vėl atidaryta“, – teigiama Civilinės aviacijos administracijos pranešime.

Socialiniuose tinkluose pasirodė tvirtinimų, kad to priežastis gali būti į Moldovos oro erdvę neva įskridęs kitos valstybės žvalgybinis dronas, tačiau oficialios informacijos apie tai kol kas nėra.

Tuo metu Ukraina praneša savo oro erdvėje aptikusi Rusijos paleistus skraidančius objektus su kampiniais atšvaitais. Apie tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas Jurijus Ignatas.

Ukrainos oro gynyba stebi šiuos taikinius, jie juda oro srovėmis mažu greičiu.

Tokius skraidančius objektus, pasak J. Ignato, priešas naudoja žvalgybai ar kad nukreiptų oro gynybos dėmesį į netikrą taikinį.

Anot jo, objektai yra judinami vėjo jėgos, ir gali skristi į kitas šalis.

Vis dėlto J. Ignatas nekomentavo, ar šiandieninis Moldovos oro erdvės uždarymas yra susijęs su šiais objektais.

Vasario 12 dieną tokie objektai buvo užfiksuoti Dnipro srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją