Priešingu atveju pokalbiai bus pratęsti po ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančio ES viršūnių susitikimo, antradienį Liuksemburge posėdžiaujantiems ES užsienio reikalų ministrams, anot diplomatų, pareiškė vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier. Pastarieji pasiūlymai iš Londono, anot M. Barnier, yra nepakankami.

Didžioji Britanija iki vakaro turi pateikti įstatymo projektą, dėl kurio savo viršūnių susitikime spręstų ES šalių lyderiai, sakė ir Airijos diplomatijos vadovas Simonas Coveney. Pasiekti susitarimą, anot jo, sunku, bet įmanoma. Panašiai kalbėjo M. Barnier‘as prieš savo susitikimą su ministrais. Tačiau kai kurie Liuksemburge susirinkę ES užsienio reikalų ministrai buvo skeptiškesni.

Prieš M. Barnier susitikimą su 27 likusių ES šalių atstovais Suomijos Europos reikalų ministrė Tytti Tuppurainen pareiškė, kad ES turi ruoštis tam, kad skyrybų sutarties nebus ir kad reikės dar kartą atidėti „Brexit“ datą.

Laikas „Brexit“ susitarimui pasiekti senka. Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas nori, kad Didžioji Britanija spalio 31 dieną išstotų iš ES.