Trečiadienio vakarą R. T. Erdoganas pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareikalavo Turkijos paramos nukentėjusiems regionams ir „kad mes įtikintume Putiną“. R. T. Erdoganas sakė, kad kalbėsis su V. Putinu ketvirtadienį. „Norėčiau, kad jie nerengtų referendumų ir vietoj to galėtume spręsti problemą diplomatiniu būdu“, – sakė jis.

Neseniai keturiuose Rusijos okupuotuose Pietų ir Rytų Ukrainos regionuose surengti referendumai nėra pripažįstami tarptautiniu mastu, jie surengti pažeidžiant Ukrainos ir tarptautinius įstatymus, nesilaikant minimalių demokratijos standartų. Turkija yra NATO gynybos aljanso narė ir palaiko gerus santykius su Ukraina, tačiau taip pat yra artima Rusijos partnerė.

Per V. Putino ir R. T. Erdogano pokalbį telefonu abu lyderiai tikriausiai aptars planus statyti naują atominę elektrinę Sinopo mieste, Turkijos Juodosios jūros regione. Pasak Turkijos valstybinės naujienų agentūros „Anadolu“, R. T. Erdoganas sakė, kad šiuo klausimu vyksta derybos su V. Putinu.

Pietų Turkijoje šiuo metu statoma pirmoji Turkijos atominė elektrinė, už statybas atsakinga Rusijos valstybinė atominės energetikos korporacija „Rosatom“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)