„Okupantai rusai ir toliau naudoja AE kaip savo karinę bazę. Reguliariai gauname pranešimų, kad jie minuoja mūsų elektrinę“, – nurodė P. Kotinas. Jis pažymėjo, kad yra stebimas jėgainės radiacinis statusas, kurį fiksuoja už 5 km nuo elektrinės esantys specialūs jutikliai.

„Energoatom“ vadovas taip pat teigė, kad AE dirba Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) inspektoriai, kurių teikiama informacija padeda suprasti, kas vyksta jėgainėje. Nepaisant to, rusai neleidžia agentūros atstovams apsilankyti visose vietose, kuriose reikia atlikti inspekcijas.

Kaip jau skelbta, liepos 4 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos oficialiai perspėjo, kad įsibrovėliai rusai galimai ruošiasi provokacijoms Zaporižios AE. Liepos 12 d. TATENA paskelbė, kad per jėgainės patikrinimą organizacijos ekspertai neaptiko jokių minų ar sprogmenų. Tačiau agentūra pripažino, kad vis dar laukia, kol jai bus suteikta prieiga prie trečiojo ir ketvirtojo reaktorių blokų stogų, gavus pranešimų, jog ten gali būti padėta sprogmenų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją