„Jeigu ir toliau terorizuosite verslą, bandydami išsireikalauti kyšių... Visi puikiai žinome, kaip čia įgyjamos žemės, viskas remiasi kyšiais. Daugiau tokių nesąmonių čia aš nepakęsiu“, – savo tiradą pradėjo gubernatorius.

„Atleiskite, nejaugi oficialios prokuratūros pareigos – gąsdinti vos užsukusį investuotoją? Aš investuotojas, užeinu. Pirmas dalykas, ko sulaukiu – ne pagalba, ne draugiškumas, o laiškas nuo prokuratūros: atsiųskite man dokumentus, kad vėliau galėčiau jums pateikti ieškinį ir pasodinti už grotų. Tai vadinama reketu, mano mielas! Banditizmas – tai oficiali prokuratūros pareiga?“ – prokurorus auklėjo M. Saakašvilis.

Politikas išsakė griežtą nepritarimą tokiai prokurorų darbo praktikai ir pareiškė, kad vietos žmonės skundžiasi korupcija.

„Būčiau verslininkas, tai iš karto viską mesčiau. Apie užsieniečius net nekalbu, jie ir taip čia nevažiuoja. Būčiau Ukrainos verslininkas, tikrai viską mesčiau ir išvažiuočiau į užsienį. Nes pirmas dalykas, ką man suteikia šita valstybė – baudžiamoji byla“, – piktinosi M. Saakašvilis.

„Valdžios interesas – kurti naujas darbo vietas ir pritraukti verslininkų!“ – pareiškė M. Saakašvilis.

Gegužės 30 dieną Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Odesoje M. Saakašvilį pristatė kaip naująjį Odesos srities administracijos vadovą ir suteikė jam Ukrainos pilietybę.