Kūdikis po incidento buvo nugabentas į Birmingamo vaikų ligoninę dėl kvėpavimo sunkumų ir patirtų „įvairių“ kūno sužalojimų, tą pačią dieną kūdikis mirė, „Daily Mail“ žurnalistams sakė policijos pareigūnai.

Tyrėjai sulaikė abu kūdikio tėvus ir pateikė jiems įtarimus dėl nužudymo. Tėvai jau augino mažametę dukrą ir du dvynius kūdikius, kurių vienas ir buvo nužudytas.

Dvidešimt dviejų metų vaikų motina, kurią kaimynai įvardina kaip Renata B. buvo paleista už užstatą, kol vykdomas tolimesnis tyrimas. Elektriku dirbusiam T. Driukui pareikšti kaltinimai dėl žmogžudystės.

Kaimynai apibūdino jauną porą kaip „draugišką“ ir „ramią“.

Vienas lietuvių kaimynas, kuris nepanoro prisistatyti, teigė, kad name gyveno pora, kuri turėjo vieną mažametę dukrą ir du dvynius kūdikius, kuriems turėtų būti apie penkis mėnesius.

„Manau, kad porai buvo daugiau nei dvidešimt metų ir jie čia atsikraustė prieš keturis ar penkis metus“, – sakė anonimu norėjęs išlikti kaimynas.

„Pamačiau greitąją medicinos pagalbą apie pirmą valandą ryto, paramedikai greitai įbėgo į namą ir greitai iš jo išbėgo nešini ryšuliu ant rankų, todėl supratau, kad kažkas blogai vienam iš kūdikių. Žinojau, kad kūdikiai turi kvėpavimo sutrikimų, nes gimė neišnešioti praėjusių metų lapkričio mėnesį. Nežinau, kiek laiko greitoji pagalba lankėsi pas šią porą, nes nuėjau miegoti“, – įvykio detales pasakojo kaimynas.

„Anksčiau matydavau mamą su abiem kūdikiais lankantis ligoninėje ir man atrodo, kad kita jų mažametė dukra turėjo būti trijų metų amžiaus“ , – teigė greta gyvenantis žmogus.

„Matydavau kaip šeima žaidžia savo namo kieme. Jie buvo draugiški ir vasaromis dažnai rengdavo „barbekiu“. Kartą kalbėjau su vaikų mama, ji sakė, kad kūdikiai kitą savaitę turėtų būti išleisti iš ligoninės, tačiau tai buvo seniai, vaikų tėvas dirbdavo su mašinomis galiniame namo kieme. Policija klausė, ar ką nors mačiau ir galėčiau jiems kaip nors padėti, tačiau negalėjau suteikti jokios naudingos informacijos“, – sakė kaimynas.

Kitas kaimynas trisdešimt septynerių metų Mohammad Naeem, kuris šioje gatvėje gyvena jau septynerius metus taip pat nurodė, kad pora turėjo mažametę dukrą ir du kūdikius dvynius.

„Nuo trečiadienio vakaro matėme prie jų namo stovinčią policijos mašiną, tačiau mes nieko nematėme ir tikrai nežinojome, kad ten būtų kokių nors problemų. Manau, kad pora buvo iš Rytų Europos“, – sakė M. Naeem.

Dar vienas netoli lietuvių poros gyvenęs vyras taip pat sakė, kad įvykio aplinkybių nematė ir poros nepažinojo, su jais nebendravo.

Birmingamo policijos pareigūnai teigė, kad kūdikis patyrė „keletą sužalojimų“ ir kad vis dar atliekami „tėvo tyrimai“ tam, kad būtų nustatyta, kaip žuvo kūdikis.