Pasakodamas savo istoriją Vašingtone (JAV) surengtoje Tarptautinėje AIDS konferencijoje atlikėjas neslėpė: „Šis jaunas vyras pasiekė visišką dugną. Jo gyvenimas buvo sujauktas, jis palaipsniui nekontroliuojamai ritosi žemyn. Jis turėjo mirti. Jeigu sąžiningai, jis vos nemirė“.

Eltonas Johnas prieš du dešimtmečius įsteigė savo fondą, padedantį ŽIV užsikrėtusiems žmonėms. Jis taip pat parašė apie tai knygą „Love is the Cure“. Kas dvejus metus vykstančioje konferencijoje atlikėjas pasisakė pirmą kartą. Jo aistringa kalba buvo sutikta itin entuziastingai, žmonės plojo atsistoję. Atlikėjas tvirtino, kad atsikratyti žalingų įpročių padėjo jį mylintys žmonės ir jau 22 metus jis yra švarus.

„Manęs šiandien čia galėjo nebūti, - atvirai pasakojo dainininkas. - Turėjau būti miręs ir gulėti šešios pėdos po žeme medinėje dėžėje. Turėjau užsikrėsti ŽIV devintame dešimtmetyje ir mirti dešimtame, kaip tai nutiko grupės „Queen“ lyderiui Freddie Mercury, kaip buvo aktoriui Rockui Hudsonui. Aš kasdien stebiuosi – kaip aš išgyvenau?“.

Eltonas Johnas teigė, kad kiekvienas nusipelno meilės ir rūpesčio, kurio jis sulaukė: „Kiekvienas nusipelno užuojautos. Kiekvienas nusipelno orumo. Kiekvienas, kiekvienas, kiekvienas nusipelno meilės. Kodėl aš sakau jums tai? Kadangi virusas sukelia AIDS ligą, bet ne AIDS epidemiją. AIDS epidemiją kursto gėda, smurtas ir abejingumas“.

Jis įsitikinęs, kad mokslo ir pinigų nepakanka šiai epidemijai įveikti: „Mums reikia meilės. Jeigu šis žodis jus šiek tiek trikdo, jeigu jis jums asocijuojasi su „Disney“ ir sentimentais, pavadinkime tai kažkaip kitaip“. Anot atlikėjo, tai galima įvardyti užuojauta ar gerumu.

„Praėjo trys epidemijos dešimtmečiai ir matėme, kaip žmonės reaguoja, kai aplinkiniai užsikrečia ŽIV“, - pridūrė jis. Vartojantys narkotikus ir prostitutės dėl amoralaus gyvenimo buvo prakeikti ir pasmerkti gėdai. AIDS našlaičiai buvo palikti gatvėse, vaikai buvo prievartaujami ir patyrė smurtą.

„Mintys apie tokį abejingumą ir neapykantą mane tiesiog pykina“, - reziumavo Eltonas Johnas.