Praėjus vos pusantro mėnesio po paskutinio pertvarkymo, užsienio, finansų ir gynybos ministrų pareigos išliko nepakitusios, tačiau E. Macronas padarė keletą svarbių pakeitimų kitose svarbiose pareigose. Prancūzijos Raudonojo Kryžiaus direktorius Jeanas Christophe'as Combe'as paskirtas naujuoju solidarumo ir socialinės sanglaudos ministru. Tai padaryta kilus vyriausybei nepatogiam skandalui, kai buvo apkaltintas Damienas Abadas, kuris neigia padaręs kokius nors nusikaltimus.

E. Macronas žengė netikėtą žingsnį naująja Europos ministre paskirdamas Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (OECD) vyriausiąją ekonomistę Laurence Boone vietoj Clement‘o Beaune'o, vaidinusio pagrindinį vaidmenį derybose su Jungtine Karalyste dėl „Brexito“.

Dar vienas svarbus pokytis – Christophe'as Bechu, Anžė miesto prie Luaros meras ir pagrindinis buvusio ministro pirmininko Edouard'o Philippe'o sąjungininkas, paskirtas aplinkos ministru. Jis pakeitė E. Macrono lojalistę Amelie de Montchalin, per parlamento rinkimus pralaimėjusią kovą dėl vietos ir pasitraukusią.

Nors per birželio 19 d. vykusius parlamento rinkimus E. Macrono valdantysis aljansas laimėjo daugiausia mandatų, jis prarado daugumą ir dabar turės kurti koalicijas, kad galėtų priimti įstatymus parlamente. Rezultatas vertinamas kaip didelė prezidento, gegužę įveikusio kraštutinių dešiniųjų lyderę Marine Le Pen ir laimėjusio antrąją prezidento kadenciją, nesėkmė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją