Antradienio incidentas yra naujausias iš virtinės kruvinų susirėmimų kalėjimuose tarp konkuruojančių narkotikų kontrabandininkų gaujų narių. Šiemet per tokius susirėmimus jau žuvo daugiau kaip 100 kalinių.

Ekvadoro generalinė prokuratūra socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė tirianti 29 kalinių žūtį Litoralio kalėjime Gvajakilio mieste. Nurodoma, kad šešiems iš žuvusiųjų buvo nukirstos galvos.

Pareigūnų pranešimai apie sužeistų kalinių skaičių buvo skirtingi. Generalinė prokuratūra nurodė, kad sužeisti 42 kaliniai, o nacionalinė kalėjimų administracija anksčiau skelbė apie 48 sužeistuosius.

Prezidentas Guillermo Lasso tviteryje persiuntė kalėjimų administracijos pranešimą, kad „po antradienio incidentų Litoralio kalėjime atkurta tvarka“.

Ekvadoro kalėjimų sistema tapo mūšio lauku kaliniams, siejamiems su konkuruojančiomis Meksikos narkotikų kontrabandininkų gaujomis, pirmiausia Sinaloa karteliu ir „Chalisko naujosios kartos“ karteliu.

Gvajakilis, pagrindinis Ekvadoro uostamiestis, yra svarbus kokaino gabenimo iš Pietų Amerikos į šiaurę, ypač Jungtines Valstijas, punktas.

Ekvadoro kalėjimų sistemą sudaro apie 60 objektų, suprojektuotų 29 tūkst. kalinių, tačiau kalėjimai yra perpildyti, juose trūksta darbuotojų.

Šalies žmogaus teisių ombudsmenas sakė, kad pernai kalėjimuose buvo nužudyti 103 kaliniai.

Šių metų liepą 27 kaliniai žuvo per riaušes dviejuose kalėjimuose. Dėl to incidento vyriausybė buvo paskelbusi ekstremaliąją padėtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)