Į Švediją bei kaimyninę Norvegiją audra Hansas atnešė smarkius kritulius. Abiejose šalyse būta vėlavimų ir atšauktų reisų traukinių, keltų ir oro eisme. Buvo užtvindyti ir dėl to uždaryti kai kurie keliai.

Švedijoje sekmadienį registruota daugiau kaip 25 000 žaibų. Malmėje Pietų Švedijoje, radijo stoties SVT duomenimis, daugiau kaip 5 000 elektros energijos vartotojų laikinai neturėjo elektros energijos. Be kita ko, Vesternorlando regione už šimtų kilometrų toliau į šiaurę pranešta apie užlietus pastatus ir rūsius.

Norvegijos meteorologai prognozuoja, kad padėtis jų šalyje toliau aštrės ir kad audra daugelyje vietų gali būti viena smarkiausių per praėjusius 25 metus. Meteorologijos institutas paskelbė perspėjimą dėl audros didelei daliai Pietų Norvegijos – jis galios iki antradienio vakaro. Kai kuriuose rajonuose perspėjama ir dėl žemių nuošliaužų. Institucijos patarė gyventojams dirbti iš namų. Prognozuojant stiprų vėją, Kongeparkeno laisvalaikio parkas Olgorde prie Stavangerio pranešė, kad antradienį nedirbs.

Ir Danijoje pirmadienį buvo lietinga ir vėjuota. Kai kur pranešta apie išverstus medžius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją