Taip pat naujausioje Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje minimas ir Ukrainos Pietų gynybos pajėgų atstovė Natalijos Gumeniuk išplatintas pareiškimas. Ji pabrėžia, kad Ukrainos pajėgos nustūmė priešus nuo trijų iki aštuonių kilometrų atgal kairiajame Dniepro krante Chersono regione. Geografinis pastangų mastas iš tikrųjų žymiai didesnis nei rodo prieinami atvirieji šaltiniai.

Ukrainos karinis apžvalgininkas Konstantinas Mašovecas perspėja, kad okupantai greičiausiai surezgė planą eliminuoti Ukrainos ginkluotojų pajėgų pozicijas šalies kairiajame krante, tam suformuotos tris taktinės grupės. Jo nuomone, Rusijos armija ketina dvi grupes panaudoti kelyje Oleškai-Nova Kachovka bei Krinkų apylinkėse, o trečią – konkrečiai Krinkuose.

„The Wall Street Journal“, remdamasis kairiajame krante kovojančiais Ukrainos kariais, rašo, kad okupantų pajėgos naudoja minas, snaiperius, sunkiąją artileriją, raketas ir rengia antskrydžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją