„Daugelis stebisi, kodėl ukrainiečiai nepasinaudojo ganėtinai plačiomis lendlizo galimybėmis, kurios dabar nebegalioja. Nepaisant prielaidos, kad J. Bideno administracija galėjo jiems rekomenduoti elgtis kitaip, kai Ukrainai ėmė stigti ginklų, daug kas užduoda šitą klausimą“, – komentuodamas susiklosčiusią situaciją portalui „Delfi“ sakė JAV politechnologas Stevenas E. Moore’as, ne tik užsiimantis politine veikla JAV, bet ir besirūpinantis parama Ukrainai – įsteigęs ne pelno organizaciją „Ukraine Freedom Project“, nuo pat plataus masto invazijos pradžios teikiančią humanitarinę pagalbą pafrontės miestams.

„Sabotuoti lendlizą įmanoma tuo atveju, jeigu jo reikia. Tada, kai buvo pasirašytas lendlizo įstatymas, naudodamiesi kitomis JAV inicijuotomis programomis mes gaudavome viską, ko tikrai reikėjo“, – atsakydamas į klausimą dėl galimo lendlizo programos sabotavimo paaiškino buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas, opozicionierius Boryslavas Bereza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)