Pasak eksperto, Australijoje „vis daugiau vaikų užsikrečia Covid-19“.

„Šiandien realybė tokia: vaikai gali ne tik užsikrėsti delta atmaina, bet ir tapti viruso nešiotojais. Vadinasi, imunizacijos klausimu mes turime galvoti ir apie 5 mln. vaikų, kurie šiandien dar neturi teisės dalyvauti vakcinacijos kampanijoje. Mes turime išsiaiškinti, kaip juos paskiepyti artimiausiu metu“, – sakė S. Senanayakė televizijos kanalui „9 News“.

Specialistas taip pat pažymėjo, kad šiuo metu Australijos vyriausybės tiksliniai rodikliai orientuojami tik į suaugusius šalies gyventojus. Paskiepijus 80 proc. vyresnių kaip 16 metų amžiaus australų, bendras rodiklis būtų lygus 66 proc., o to nepakanka tam, kad būtų galima atidaryti sienas ir grįžti į gyvenimą be infekcijos protrūkių, mano ekspertas.

Anksčiau Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas pareiškė, jog šalies vyriausybė numatė pagrindinius rodiklius, kuriuos pasiekus bus galima „atverti sienas ir grįžti į gyvenimą be apribojimų ir karantinų“.

Pagal pandemijos įveikimo keturių etapų planą, valdžios priimtą šių metų liepos 30 d., paskiepijus 70 proc. Australijos gyventojų, bus galima kiek sušvelninti apribojimus vakcinuotiesiems. Kad būtų atnaujinti tarptautiniai skrydžiai ir atidarytos šalies sienos, reikia paskiepyti ne mažiau kaip 80 proc. australų.

Nuo pandemijos pradžios Australijoje nustatyta daugiau kaip 37,5 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, mirė 945 infekuotieji.

Vasario pabaigoje šalyje prasidėjo vakcinacijos kampanija. Australai skiepijami „AstraZeneca“ ir „Pfizer“ vakcinomis. Iki šiol pirmąją preparato dozę gavo 14,2 mln. žmonių (daugiau kaip 55 proc. šalies gyventojų), visiškai paskiepyti 4,9 mln. (19 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)