Trečiadienį per suvažiavimą sukilėlių valdžia priėmė rezoliuciją, kuria kreipiamasi į Rusiją ir prašoma „imtis priemonių apsaugoti Padniestrę“ dėl neva didėjančio Moldovos spaudimo. Jie taip pat kreipėsi ir į Europos Saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją, Nepriklausomų valstybių sandraugą, Europos parlamentą, Jungtinių Tautų generalinį sekretorių, Raudonąjį Kryžių. Padniestrės valdžia prašo paveikti Moldovą, kad neva nebūtų pažeidžiamos Padniestrės gyventojų teisės ir laisvės. 


Šis Padniestrės deputatų suvažiavimas nėra įprastas, mat paskutinį kartą jis buvo surengtas 2006-aisiais. Tais metais įvyko pseudoreferendumas ir daugiau kaip 97 procentai gyventojų esą pritarė regiono prijungimui prie Rusijos, tačiau tarptautinė bendruomenė Padniestrės nepriklausomybės nepripažino.


Šįkart Jungtinių Valstijų Karo studijų instituto (ISW) analitikai perspėjo, kad Padniestrė gali surengti pseudoreferendumą dėl prisijungimo prie Rusijos. Šias kalbas paskatino ir tai, kad kitą dieną po susirinkimo Padniestrėje ketvirtadienį, suplanuota Rusijos vadovo Vladimiro Putino metinė kalba – kreipimasis į Rusijos federalinę asamblėją. Ekspertai tokią galimybę vertino kaip mažai tikėtiną ir dabar jau matome, kad toks scenarijus neišsipildė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją