Kaip teigia ekspertas, Rusijos ir Ukrainos karo nugalėtojai bus tie, kurie kurs naują Europos saugumo sistemą ir naują pasaulio tvarką.

„Jei Ukrainai nepavyks, Europa neatlaikys žmonių antplūdžio. Ypač tuo atveju, jeigu už Rusijos bus ir Kinija“, – diskusijoje „Karinė Rusijos ir Ukrainos karo kampanija 2023 metais: pamokos Ukrainai ir išvados kitiems metams“ sako ekspertas, tačiau mano, kad bent jau kol kas lyderių derybos buvo be rezultatų.

„Jungtines Valstijas ir Kiniją skiria egzistencinis prieštaravimas, susijęs su užkariavimu ar pasaulio tvarkos išlaikymu. Taigi, žengiame į Trečiojo pasaulinio karo formatą, jo mechanizmas buvo paleistas Rusijos ir Ukrainos karo“, – akcentuoja H. Perepilytsia.

Jo nuomone, Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino nesustabdys jokios politinės derybos.

„Net jeigu Ukraina pritartų ultimatumui atiduoti Rusijai teritorijų, kurios jau įtrauktos į Rusijos Federacijos konstituciją, tai okupuotos teritorijos. Ir Putinas čia nesustos. Maža to, jam nusispjauti į į tarptautinę teisę ar bet kokius kitus veiksnius“, – teigia politikos mokslų daktaras.

Jo manymu, Ukraina turėtų ieškoti sąjungininkų Europoje ne tik NATO tarpe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)