Dėl karščio lėčiau važiavo traukiniai ir buvo atidėtas Australijos teniso turnyras Melburne. Taip pat imta baimintis, kad ištroškusios koalos nenuskęstų baseinuose. Kai kurios nuotakos pakeitė vestuvines sukneles į trumputes suknias.

Australiją kankinančius karščius puikiai iliustruoja vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ant asfalto paliktas saldainis išsilydo vos per tris minutes.

Penktadienį Melburne ketvirtą dieną laikosi 40 laipsnių karščio – didžiausi karščiai nuo 1908 m.

Penktadienį prognozuota, kad karščiai baigsis, tačiau dėl žaibų ir sauso vėjo Viktorijos ir Pietų Australijos valstijose vėl kilo gaisrai. Pranešama, kad Vakarų Australijoje irgi kilo gaisrai.

Stipriausi gaisrai kilo Grampiano nacionaliniame parke ir rytinėje Viktorijos valstijos dalyje – ugnis išdegino apie 500 000 hektarų krūmynų.

Ugniagesių atstovas Craigas Lapsley sakė, kad ugnis Grampiano nacionaliniame parke buvo tokia didžiulė, kad „kilo 12 kilometrų aukščio stulpas“.

„Yra reali grėsmė pastatams, o patekus į pavojingą vietą, galima netekti gyvybės ar apdegti“, – sakė jis.

Dalis Hols Gapo gyventojų nusprendė rizikuodami gyvybe likti namuose. Pranešama, kad Roses Gape liepsnose žuvo moteris.

„Tai bene didžiausi gaisrai, kokie tik yra buvę“, – sakė Viktorijos valstijos Horšamo miesto meras.

Adelaidės ir Melburno gyventojai labai apsidžiaugė, kai penktadienį galiausiai kiek atlėgo karščiai. Melburne per pusvalandį oro temperatūra atvėso 10 laipsnių.

Didžioje pietrytinės Australijos dalyje karščiai turėjo baigtis audromis, per kurias gali įsiplieksti nauji gaisrai.

Australų meteorologai prognozuoja, kad kils griaustiniai, tačiau lietaus nesitiki, tik baiminasi vėl įsiplieksiančių gaisrų.