Janice Sevre-Duszynska, kuri išskleidė raudonos ir baltos spalvų transparantą su užrašu "Kunigės yra čia", sakė norinti atkreipti dėmesį į nepakankamai svarų moterų žodį ir padaryti tai tokiu metu, kai Vatikane kardinolai rengiasi išrinkti buvusio popiežiaus Benedikto XVI įpėdinį.

"Kardinolams renkantis į savo konklavą rinkti naujo popiežiaus, moterys įšventinamos visame pasaulyje!" - sakė J.Sevre-Duszynska, priklausanti Katalikų kunigių asociacijai. Ji vilkėjo dramblio kaulo spalvos, rankų darbo albą ir žalią stulą.

"Pasaulyje jau yra 150 kunigių. Žmonės pasirengę permainoms", - sakė ji AFP priešais Šv.Petro baziliką. Paskui ji buvo išvežta policijos automobiliu.

Pareigūnai sakė, kad suabejojo jos "teise vilkėti tuos drabužius".

Amerikietę, Kentukyje gyvenančią J.Sevre-Duszynską į kuniges įšventino viena vyskupė; mišias ji aukoja jau ketveri metai, nors ir ją, ir visas kitas kuniges Vatikanas yra ekskomunikavęs ir nepripažįsta jų.

"Tas didžiulės (svarbos) sprendimas dėl to, kas vadovaus pasaulio katalikams, priimamas vien vyrų, o tai yra pasityčiojimas. Pusės pasaulio nuomonių negirdėjimas yra tarsi antausis", - sakė ji.

"Jaunimas būriais palieka Bažnyčią, nes jie atsisako priimti kuniges moteris. Prašome savo brolių kunigų viešai paremti kuniges moteris", - pridūrė ji.

Pasak J.Sevre-Duszynskos, ji neturi daug vilčių, kad po šios konklavos moterims daug kas pasikeis, bet paragino šalininkus bandyti paveikti politiką.

"Tam naujam popiežiui, kuris atvers kelią moterų šventinimui į kuniges, Šventoji Dvasia pati turėtų čia pasirodyti, kad gerai sukrėstų. To tikimės", - sakė ji.