„Mūsų žinia yra aiški: tie, kas sudarė sąlygas invazijai į Ukrainą, moka kainą už savo veiksmus“, – kalbėjo atstovė. Klausimas, ar į ES sankcijų sąrašą įtraukti daugiau asmenų, esą ES šalių rate diskutuojamas ne viešai, o konfidencialiai.

A. Navalnas prieš tai paragino toliau skelbti sankcijas Rusijos oligarchams, remiantiems prezidentą Vladimirą Putiną ir jo karą Ukrainoje.

Pasak A. Navalno, Vakarų sankcijos iki šiol pritaikytos tik 46 iš 200 „Forbes“ turtingiausių Rusijos žmonių sąrašo. „Man visa tai nepanašu į visapusišką karą prieš V. Putino oligarchus“, – socialiniuose tinkluose parašė A. Navalnas. Opozicionieriaus teigimu, ES sankcijų sąrašuose vis dar nėra dujų milžinės „Gazprom“ vadovo Aleksejaus Millerio, o JAV sankcijų sėkmingai vengia gerai žinomas rusų oligarchas Romanas Abramovičiųs.

A. Navalnas paragino Vakarus „skubiai skelbti asmenines sankcijas V. Putino vagims“ ir pasiūlė ES, JAV ir Jungtinei Karalystei (JK) 20 metų į savo teritoriją neįsileisti Rusijos karo Ukrainoje rėmėjų.

A. Navalnas šiuo metu atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos kolonijoje netoli Rusijos Vladimiro miesto. Jis įkalintas dėl senų kaltinimų lėšų grobstymu, kuriuos pats opozicionierius ir jo bendražygiai laiko politiškai motyvuotais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją