Čekijos laikraštis „Denik N“ pranešė, kad kraštutinių dešiniųjų politikas Petras Bystronas, Vokietijos parlamento narys iš partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), įtariamas palaikęs ryšius su prorusiška interneto platforma „Voice of Europe“ (VoE) ir galbūt priėmęs pinigus.

Prahos ministrų kabinetas neseniai įtraukė šią svetainę į nacionalinių sankcijų sąrašą. P. Bystronas gimė tuometinėje Čekoslovakijoje, o vėliau persikėlė į Vokietiją.

„Esu įsitikinusi, kad tai, ką žinome dabar, yra tik ledkalnio viršūnė“, – penktadienį Čekijos laikraščiui „Hospodarske noviny“ sakė V. Jourova.

Ji daro prielaidą, kad Rusija moka kur kas didesniam skaičiui politikų ar įtakingų žmonių Europos Sąjungoje, nei buvo žinoma anksčiau.

„Žinoma, mes [politikai] neturime priemonių nustatyti, kas jie tokie, tačiau slaptosios tarnybos yra pasirengusios atskleisti informaciją ir pasakyti visuomenei – ir tai yra gerai“, – pastebėjo ji.

Čekė V. Jourová teigė, kad situaciją apsunkina skirtingi nacionalinio saugumo lygiai ES valstybėse narėse.

„Ar tai iš tikrųjų yra korupcijos atvejis, žinoma, turi nuspręsti tyrėjai ir teisėjai“, – pridūrė už vertybes ir skaidrumą atsakinga Komisijos narė.

P. Bystronas agentūrai dpa sakė, kad žiniasklaidos pranešimai yra „neįrodyti kaltinimai ir įtarimai“.

Pareiškime AfD partijos vadovybei, su kuriuo susipažino dpa, jis rašė: „Niekada negavau pinigų ar kriptovaliutos iš VoE darbuotojo (ar bet kokio kito ruso)“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją