Kaip teigiama, per savo viešnagę U. von der Leyen susitiks su Brazilijos, Argentinos, Čilės ir Meksikos prezidentais. EK pirmininkė į Lotynų Ameriką vyksta po Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vizito anksčiau šiais metais ir likus savaitei iki Brazilijos prezidento Luizo Inacio Lula da Silvos viešnagės Paryžiuje.

Liepos 17-18 dienomis Briuselis taip pat surengs aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame dalyvaus daugiau kaip 30 lyderių iš Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono.

ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio politikos reikalams Josepas Borrellis yra pareiškęs, kad ryšiai su Lotynų Amerika kartais priimami kaip savaime suprantami ir negauna užtektinai dėmesio.

Manoma, kad U. von der Leyen darbotvarkės viršuje bus 2019 metais pasiektas principinis susitarimas su Pietų Amerikos prekybos bloku „Mercosur“ dėl prekybos sutarties, kuri nebuvo užbaigta dėl nuogąstavimų, susijusių su deforestacija. ES laukia „Mercosur“ atsako į Bendrijos siūlymą susieti susitarimą su įsipareigojimais tvarumui ir klimato kaitai.

U. von der Leyen taip pat sieks, kad būtų atnaujintas 2018 metais pasirašytas ES ir Meksikos prekybos susitarimas. Dėmesys taip pat bus skiriamas ES siekiui plėtoti bendradarbiavimą su tam tikromis regiono šalimis svarbių žaliavų tiekimo srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją