EK pirmininkė Ursula von der Leyen sakė, kad blokas taip pat sieks apriboti bepiločių orlaivių tiekimą Maskvai ir pašalinti iš eterio dar keturis Rusijos propagandinius kanalus.

„Rusija ir toliau neša mirtį ir niokoja Ukrainą“, – sakė U. von der Leyen „Twitter“ vaizdo įraše, kuriuo paskelbė apie naujas sankcijas. Pasak jos, Rusija bando „paralyžiuoti šalį“ prasidedant žiemai.

Naujosios sankcijos nutaikytos į Rusijos ginkluotųjų pajėgų narius, gynybos sektoriaus įmones ir tuos, kurie dalyvauja rengiant atakas prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, sakė U. von der Leyen.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis tviteryje papildė šį sąrašą teismų pareigūnais.

Europos Sąjunga taip pat „uždraus tiesioginį dronų variklių eksportą į Rusiją ir eksportą į bet kurią trečiąją šalį, pavyzdžiui, Iraną, kuri galėtų tiekti dronus Rusijai“, – sakė U. von der Leyen.

Pasak jos, siūloma įgyvendinti tolesnę dvigubos paskirties prekių eksporto ribojimo kontrolę, į sąrašą įtraukiant chemines medžiagas, nervus paralyžiuojančias medžiagas, IT komponentus ir elektroniką, kuriuos Rusija galėtų naudoti ginklų gamybai.

Be to, kad sankcijos bus taikomos dar trims Rusijos bankams, bus visiškai uždrausta vykdyti sandorius su Rusijos regioninės plėtros banku, sakė U. von der Leyen. Taip pat bus uždraustos dar keturių televizijos kanalų transliacijos.

Sankcijos gresia ir kitiems Rusijos ekonomikos sektoriams, įskaitant draudimą investuoti į Rusijos kasybos pramonę, sakė EK vadovė.
Šis pranešimas paskelbtas po to, kai pirmadienį įsigaliojo ES naftos embargas importui iš Rusijos ir kartu buvo nustatytas kainų apribojimas Rusijos naftos eksportui.

Iki šiol sankcijos buvo įvestos daugiau kaip 1 241 asmeniui ir 118-ai su Rusija susijusių subjektų, įskaitant prezidentą Vladimirą Putiną bei jo artimiausią aplinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)